städtjänster som inkluderar rengöring av kontorsmöbler

Professionella städtjänster – underhåll och rengöring av kontorsmöbler

När det gäller våra hem är vi ofta ihärdiga i att hålla våra mattor och möbler rena, antingen gör vi det själva eller så anlitar vi en professionell städfirma på Gotland. Vad folk som arbetar på kontor kan glömma bort är att kontorsmöblerna också ska hållas rena. Oavsett om möblerna är gjorda av stoppat tyg eller någon typ av lädermaterial kan de – och kommer de – bli smutsiga och bör rengöras regelbundet.

Städtjänster för rengöring av kontorsmöbler

Detta är viktigt för att hålla allmän hygien, deras utseende och att hjälpa möblerna hålla så länge som möjligt. För kontor är att anlita en städfirma vanligen den bästa lösningen, och städföretaget erbjuder olika sorters städtjänster där de kan använda sig av olika metoder beroende på det specifika behovet.

Rengöring med ångmetoden

Odiskutabelt en av de mest populära metoderna som professionella städfirmor använder till att rengöra kontorsmöbler är ångmetoden. Den är snabb, effektiv och den följs av en mycket kort torkningsperiod. Många tror att eftersom ånga används är inga kemikalier inblandade, men det behöver inte vara riktigt; i vissa ångmetoder används även kemiska preparat. Om ett av skälen till att du vill ha rengöring med ångmetoden är att du vill ha en metod utan kemikalier, måste du uttryckligen tala om detta för städfirman du funderar på att anlita.

Rengöring med schampometoden

De flesta professionella städfirmor erbjuder schampometoden för att rengöra kontorsmöbler. Den kostar ofta mindre än ångmetoden, även om den rätt utförd kan vara lika effektiv. Torktiden brukar vara längre och det finns större risk för att rester av rengöringsmedel kan finnas kvar, men en bra kvalitetsmedveten städfirma kan vanligtvis rätta till det på ett tillfredsställande sätt. Om du oroar dig över kemikalier betyder inte det att du inte ska överväga schampo. Vissa städföretag använder bara naturliga ingredienser i sina schampo, du behöver bara hitta dessa.

Rengöring med kemtvättsmetoden

Kemtvättsmetoden används ofta av städbolag för kontorsmöbler. Det brukar vara den lättaste metoden för ett gott resultat på tyg, och gör att möblerna ser fräscha ut längre. Problemet med kemtvättsmetoden är att vissa kan vara allergiska mot de kemikalier som används, eller inte vill använda kemikalier av säkerhetsskäl. Vissa företag som erbjuder dessa städtjänster hävdar att de använder giftfria medel, men de är svåra att hitta och det brukar visa sig att deras yrkande är överdrivna. Trots det, om alla på kontoret går med på det finns det ingen anledning att inte överväga den metoden.

Dessa metoder används för tyg. För andra möbelmaterial som läder eller trä, kommer naturligtvis andra metoder att användas av en städfirma. Det är viktigt att komma ihåg att kontorsmöbler bör rengöras regelbundet. Det kan också löna sig, och kontorspersonalen uppskattar det.